Korona uutisia ja ohjeita

Koronavirus aiheuttaa suuria muutoksia jokaisen meidän elämään juuri tällä hetkellä. Me Uniikissa haluamme toimia vastuullisesti, ja olemme siirtyneet pääasiassa etätöihin.

Hyvä asiakkaamme,

Koronavirus aiheuttaa suuria muutoksia jokaisen meidän elämään juuri tällä hetkellä. Me Uniikissa haluamme toimia vastuullisesti, ja olemme siirtyneet pääasiassa etätöihin. Tämä ei aiheuta palveluissamme mitään muuta muutosta, kuin mahdollisesti fyysisen materiaalinne vastaanottamisen suhteen. Eli jos olet toimittamassa materiaalianne muuten kuin postitse, olethan yhteydessä kirjanpitäjääsi, ja sovit materiaalin vastaanottamisesta hänen kanssaan.

Koronavirus voi aiheuttaa haasteita liiketoiminnan jatkuvuudessa ja kassavirran riittävyydessä. On tärkeätä, että jaatte mahdollisesti näköpiirissä olevia haasteita kanssamme, vain sillä tavalla voimme varautua niihin etukäteen, ja vältymme mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä. Ensimmäiseksi suosittelen, että päivitätte kassavirtalaskelman sekä nykyennusteen mukaisen, että pahimman skenaarion mukaisen mallin ainakin 3 kuukautta eteenpäin. Tämä antaa jo hyvin suuntaa kassavarojen riittävyydestä, ja sitä kautta mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä. Mikäli sinulla on haasteita sen tekemisen suhteen, autamme sinua mielellämme. Kannattaa käydä myös katsomassa oman pankkisi kotivisuilta, mitä mahdollisia joustoja oma pankkisi tarjoaa. Verottajan koronaohjeistuksia ja tarjolla olevia helpotuksia löydät tämän linkin takaa:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/verohallinto-tukee-yrityksi%C3%A4-koronatilanteessa/

Yrittäjien kotisivuilta oheisen linkin takaa löytyy paljon mm. työsuhteisiin ja korvauksiin liittyvää tietoa, kannattaa tutustua linkin takaa:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

Noissakin asioissa autamme, mikäli haluat apua esimerkiksi hakemusten tekemiseen. Vaikka meitä kehotetaan olemaan fyysisesti erossa toisistamme, se ei tarkoita, ettemmekö voisi kommunikoida ja pitää palavereja tarpeen mukaan kuten ennenkin, otetaan käyttöön puhelin, Teams, Skype tai mikä tahansa muu väline, jotta saamme asiamme hoidettua, emmekä eristäydy henkisesti.

Muuta tärkeätä tiedotettavaa

Haluamme muistuttaa, että 1.4.2020 alkaen Suomen valtio ostajana vastaanottaa vain sähköisen laskutuksen eurooppalaisen standardin mukaisia verkkolaskuja. Jos yrityksesi laskuttaa valtiota, otathan huomioon, että laskutusjärjestelmiä on mahdollisesti päivitettävä tämän muutoksen vuoksi.

Esitäytettyjä veroilmoituksia on alettu toimittamaan asiakkaille, mutta aansiotulovähennykset ovat jääneet pois. Tilannetta korjataan verohallinnon toimesta eikä edellytä teiltä toimenpiteitä. Tämä voi kuitenkin hämätä, sillä väärän veroilmoituksen mukaan verotettavalle voi olla tulossa isotkin jäännösverot vaikka verot olisi maksettu oikein. Kannattaa olla tarkkana, ja jos epäilet virhettä, tarkista! Lue myös muut ajankohtaiset uutiset alla olevista linkeistä. Mikäli et halua vastaanottaa näitä uutiskirjeitä, kerrothan siitä meille.

Lisätietoa
Veli-Matti Heiskanen
Puhelin 050 5319 438