Miten OmaVero uudistuu?

Katso, mitä muutoksia OmaVeroon on tulossa 22.11.2021.

OmaVero uudistuu, katso muutokset

OmaVero päivittyy ja uusi versio on käytössä 22. Marraskuuta. Tähän liittyen OmaVerossa on käyttökatko 18.11.-22.11.2021. Tarkempia tietoja käyttökatkosta saadaan marraskuun aikana.  

Kokosimme alle Omaveron tulevat muutokset. 

1. Sähköposti-ilmoitukset

Jatkossa voit tilata yrityksesi veroasioihin liittyviä OmaVeron ilmoituksia suoraan sähköpostiisi. Näitä ovat esimerkiksi uudet viestit ja päätökset.

2. Verkkolaskuosoitteen ilmoittaminen & tuloverosta verkkolaskuja

Jatkossa yrityksen on mahdollista saada sekä tuloverosta että kiinteistöverosta verkkolaskut. Esimerkiksi ennakkoverolaskut saadaan näin tulemaan suoraan taloushallinnon järjestelmiin.  

Lisäksi verkkolaskuosoitteen tarkistaminen ja ilmoittaminen on jatkossa mahdollista yritysasiakkaille suoraan OmaVerossa. Suurimmalla osalla yrityksistä verkkolaskuosoitteet löytyvät TIEKEn verkkolaskuosoitteista, josta Verohallinto saa tiedot suoraan OmaVeroon.  

3. Omat suosikit

Asiakasyritysten merkitseminen suosikkeihin on mahdollista esimerkiksi tilitoimistoille, sekä muille toisen puolesta asioiville yrityksille. Näin esimerkiksi kirjanpitäjän on helppo löytää OmaVerosta asiakkaiden asiat.

4. Ilmoitusten rakenne

OmaVeron hakemusten ja ilmoitusten rakenteessa tulee olemaan jatkossa vähintään kaksi eri vaihetta, joista viimeinen on aina ”Esikatsele ja lähetä”. Yhteenvedon tarkistaminen on helppoa ilmoittamistasi tiedoista.

Lue lisää OmaVero uudistuksesta Verohallinnon sivuilta.

Kaipaatko apua verotuksen asioihin liittyen? Asiantuntijamme ovat käytettävissä, ota yhteyttä!