Palkanlaskennan ulkoistaminen – Miksi se kannattaa?

uniikki_web_0_bl_0-2

Ulkoisen kumppanin avulla yrityksen palkkaprosesseihin saadaan tehokkuutta. Lue, miksi palkkahallinto on järkevää ulkoistaa.

Ulkoista palkanlaskenta ja keskity tuloa tuottavaan liiketoimintaasi

Palkanlaskenta ulkoistetaan usein ensimmäisenä, kun yritykset haluavat keventää hallinnollista taakkaansa. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä palkanlaskenta vaatii erityisosaamista ja jatkuvasti muuttuvan lainsäädännön aktiivista seuraamista. Lisäksi palkanlaskijan pitää olla aina paikalla, tavoitettavissa ja tehtävä virheettömästi oma työnsä joka viikko.

Ulkoisen kumppanin avulla yrityksen palkkaprosesseihin saadaan tehokkuutta. Tehokkuutta syntyy, kun asiantuntijat pääsevät keskittymään rutiinitöiden sijasta lisäarvoa tuottavan bisneksen tekemiseen.

Miksi palkkahallinto on järkevää ulkoistaa?

  1. Henkilöstöriskit poistuvat. Palkkahallinnon ulkoistaminen vapauttaa asiantuntevien osaajien etsimiseltä omille palkkalistoille. Poissaolojen ja lomien järjestelyt, sekä tuuraamiset eivät ole enää huolehdittavana.
  1. Palkkaprosesseihin saadaan tehokkuutta. Luotettava kumppani takaa laadukkaat, tehokkaammat ja nopeammat palkkahallinnon prosessit ripeällä aikataululla. Usein yrityksen omilla resursseilla ei ylletä samaan, eikä yrityksessä ole välttämättä käytössä samaa automaation tasoa.
  1. Kustannussäästöt. Hyvin usein palkkahallinnon ulkoistamisen syy on kustannussäästöjen hakeminen. Säästöt on helppo laskea: kiinteähintainen palkkapalvelu on selkeää ja läpinäkyvää!
  1. Järjestelmät ja prosessit modernisoituvat. Teknologia palkkahallinnon alalla kehittyy kovaa vauhtia. Ulkoinen kumppani on alan asiantuntija ja tietää, kuinka prosesseja kehitetään nykyaikaisia ratkaisuja käyttäen. Robotiikan hyödyntäminen palkkahallinnossa on jo arkipäivää ja vapauttaa aikaa rutiinitöiden sijaan tuottavampaan tekemiseen.
  1. Liiketoimintaa on helppo kasvattaa. Ulkoistamalla varmistat, että yrityksellänne on kaikki mahdollisuudet kasvaa, eivätkä talousfunktiot jarruta tulevaisuutta.

Kaipaatko lisätietoa palkanlaskennan ulkoistamisesta?

Varaa aika maksuttomaan konsultointiin asiantuntijamme kanssa.

  • Kartoitamme palkanlaskentanne nykytilanteen
  • Selvitämme, onko ulkoistaminen kannattavaa
  • Kuvaamme ja käymme yhdessä läpi palkanlaskennan ulkoistusprosessin

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai ole yhteydessä suoraan asiantuntijaamme. Kerromme mielellämme lisää palveluistamme.