Sähköinen taloushallinto tuo säästöjä

sth_web

Perinteisesti paperitositteilla hoidettu kirjanpito ja palkanlaskenta alkaa olla pian historiaa yritysten ymmärtäessä sähköisen kirjanpidot edut. Lue, millaisia säästöjä sähköinen taloushallinta tuo.

Sähköinen taloushallinto tuo säästöjä

Nykypäivänä laskut ja muut tositteet liikkuvat sujuvasti järjestelmästä toiseen sähköisenä. Perinteisesti paperitositteilla hoidettu kirjanpito ja palkanlaskenta alkaa olla pian historiaa yritysten ymmärtäessä sähköisen kirjanpidot edut.

Sähköisen taloushallinnon näkyvin osa on paperittomuus. Tositteita ei tarvitse tulostaa enää mappiin, kun ne ovat sähköisessä muodossa. Samaan aikaan aiemmin paljon manuaalista rutiinityötä vaatineet työtehtävät siirtyvät tietokoneiden hoidettavaksi ja järjestelmissä olevaa dataa voidaan hyödyntää yritysten liiketoiminnan tehostamiseksi.

Olemme koonneet alle viisi kohtaa, jotka kertovat millaisia säästöjä sähköinen taloushallinta tuo.

  1. Sähköinen arkistointi ei vie varastotilaa

Mappien ja paperien fyysinen varastointi vie tilaa, joka näkyy etenkin suuremmissa yrityksissä varastointikuluina. Sähköiset järjestelmät mahdollistavat tositteiden varastoinnin sähköisissä arkistoissa, jolloin fyysisiä papereita ei tarvita. Järjestelmässä tositteet ovat myös niin tilitoimiston, kuin yrityksen yhteiskäytössä ajasta ja paikasta riippumatta.

  1. Paperilaskulisät ovat historiaa

Toimittajat veloittavat paperilaskujen lähettämisestä. Esimerkkinä kuukausittain 50 ostolaskun 3 euron paperilaskulisä tekee kuukaudessa jo 150 euroa pelkkää lisämaksua.

  1. Kuljetusten ja matkojen tarve poistuu

Sähköinen taloushallinta vaatii vain internetyhteyden ja tietokoneen. Tositteet siirtyvät reaaliaikaisesti paikasta toiseen riippumatta siitä missä olet itse.

  1. Sähköistäminen tehostaa työntekoa

Aikaa säästyy olennaiseen, kun monet aikaa vievät työvaiheet hoituvat jatkossa automaattisesti. Yhteistyö tilitoimiston kanssa tehostuu, kun käytössä samat työkalut ja kirjanpito hoituu reaaliaikaisesti. Automaatiota hyödyntäessä myös inhimilliset virheet vähenevät.

  1. Reaaliaikainen tieto liiketoiminnasta auttaa kehittymään

Sähköinen taloushallinto kasvaa tarpeiden mukaan ketterästi. Yrityksen päätöksenteko helpottuu, kun saatavilla on ajantasaista dataa.

Kuinka saat sähköisen taloushallinnon käyttöösi?

Jätä tarjouspyyntö tai ole yhteydessä suoraan asiantuntijaamme. Katsotaan yhdessä, miten taloushallintanne sähköistäminen vie liiketoimintaanne eteenpäin.